Gotlandsfårskinn

Svenskberedda pläd- och pälskinn

Inte bara en dans på rosor

Nu är de flesta fåren i favorithagen

Det är konstigt det där, eller egentligen inte att de har sina favoritplatser. I hagen finns en grusås där de kan gotta ner sig i grusen när det är varmt och där de har bra koll över omgivningen. Och lammen formligen älskar att ta sig upp och ner och upp och ner. 

 

 

 

Men det är inte bara en dans på rosor att vara fårägare. Drömläget efter utsläpp är att alla stängsel håller tätt och att en gång om dagen i stilla mak räkna in fåren. Men nej, häromkvällen stod grannen i dörren och så att jag hade ett får på vägen. Och det var inte vilket får som helst utan baggen Östen och hans hagkompis, en ungtacka som gått tom. Det var bara att pallra sig ur viloläget i favoritfåtöljen och jaga får. Något hade uppenbart skrämt dem och de hade i panik dragit sönder både tråd och stolpar. Det hela gick dock bra och de stängdes in i en annan hage.

Efter utsläpp har några juver krånglat med sår och infektioner. Så det var bara att plocka in ett antal tackor igen för behandling. Då var man där igen med utfodring och vatten två gånger om dagen. Konstigt också att inte alla tackor förstår att jag bara vill dem väl när jag kommer med jodopaxflaskan och den mjukgörande salvan. De kan med andra ord vara ganska svårfångade.

När det känns för drygt får jag gå en sväng bland fåren där ute och tänka att de flesta är där i alla fall. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 maj 2016