Gotlandsfårskinn

Svenskberedda pläd- och pälskinn

Vinter är den lugnaste tiden som fårabonde

Nu går alla fåren, tackorna ocg två baggar i en grupp. Jag öppnar ensilagebalar med en knapp veckas mellanrum och ger dem lite kraftfoder med extra mineral en gång om dagen. Då är jag säker på att de får sitt mineral. Det är också lätt att räkna dem när de står och äter. 

Här kommer de springande och är sugna på mat.

/dsc_0730.jpg

Och här äter de så gladeligt.

Tidigare i höst så hade jag för första gången två bagg-grupper. Dels för att jag inte ville göra mig av med Östen som nu är för tredje året i tjänst och dels för att jag tänker att det kan vara bra med två baggar till sommaren då de kan sällskapa varandra i en liten hage. Det är betydligt lugnare att gå och räkna in fåren när man inte måste gå på helspänn för att inte få ett bagghuvud i baken. 

Det första Östen gjorde när jag släppte honom med sina tackor var att forcera elstaketet så ståltrådarna rök. Han som är livrädd för el.... Men det var ju han som fått de gamla tackorna och den nya baggen, Jonathan de unga. Så Östen tyckte nog att detta var lite orättvist. När ordningen var återställd och extra trådar och vita band dragna mellan de två grupperna så funkade det i sex veckor men då fick helt plötsligt Jonathan och några småtackor med honom för sig att gräset var grönare på andra sidan. Efter detta fick de bli en grupp och jag hoppas att de flesta tackorna är betäckta inom dessa veckor. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 jan 2017