Gotlandsfårskinn

Svenskberedda pläd- och pälskinn

Skinnprodukter

Fårskinn ett fantastisk material

Så varmt och så mjukt!

"Ledstjärnor" i mitt skinnhantverk

- varje produkt är unik och ett genuint hantverk

- handsytt för att matcha variationen i tjocklek och kvalité mellan olika skinn men även mellan olika delar av ett skinn

- pälssidan mot kroppen för värmen och känslans skull, undantag nallar och liknande

- skinnsidan dekorerad ofta med färgtryck eller med påsydda applikationer

- vackra kanter och avslut

- ta vara på så mycket av skinnet som möjligt t ex genom att göra inskärningar och lagningar enligt gammal teknik

 

 

Ihopsydda fällar av olika storlekar är min favorit

Det är en gammal teknik för att ta tillvara på så mycket som möjligt av skinnen. Man gör därför infällningar på de pälslösa delarna för att utnyttja skinnets storlek. Flera skinn kan sedan sys ihop, 2-, 3-, 4- eller till och med 6-skinnsfällar. Över alla skarvar sys sedan ett band som man skär ut från det mjuka bukskinnet. Fällarna kantas med ett mocka-/pälsband eller med en pälsskinnsremsa från skinnens nackdelar, en så kallat brudkant. Traditionellt så klädde man i Sverige skinnsidan av fällen med ett vävt tygstycke medan man i Norge ofta tryckte olika mönster på skinnsidan. I Norge är fällar populära bröllops-och dopgåvor.

Är du intresserad av något? 

Nedan visas ett bildgalleri av produkter jag gjort. Några är sålda och andra finns till salu. Jag tillverkar också produkter på beställning. Skicka ett mail till mig [javascript protected email address] och beskriv vilken produkt som du är intresserad av eller om du vill ha något liknande som finns på bilderna. Jag skickar ett svarsmail med information och eventuella förslag. 

Köpinformation

Kontaktformulär

Bildgalleri

Klicka på en bild för att visa